Kodutööd koos lastega

Autor:
Lisa Bronner 

Lisa Bronner

Lisa Bronner on tervislike eluviiside eest kõneleja. "Going Green with a Bronner Mom" blogi autor ja Dr. Emanuel Bronneri, Dr. Bronner´s rajaja, lapselaps. 

Kodu puhastamine koos lastega

Ma juba kuulen, "Ee.. tänks!" mõnelt lapselt 🙂 

Siin on minu mõtte suurim pluss: isetehtud kodupuhastusvahendid pole mitte ainult turvalised kasutada lastega kodus, neid on turvaline kasutada ka lastel endil.

Enne looduslike puhastusvahendite kasutama hakkamist, nägi koristamine välja nagu karantiini-operatsioon. Ma ei tahtnud, et mu lapsed hingaks sisse mürgiseid aure ega pihustaks spreid endale peale. Või veel hullem, otse suhu. Niisiis tegin ma oma koristustöid hilistel õhtutel, kui lapsed olid juba voodis.

Kui aga puhastusvahendid on tehtud koostisainetest, mis ei tee sinu kehale kurja ei sees- ega välispidiselt, siis pole hullu kui laps ühe pihustuse asemel 20 teeb. Sattus hoogu, eks.

Jah, ma pean teesklema laste ees, et puhastustöö on "nii lõbus!" Aga kui nemad teevad midagi ära minu eest, tähendab see minu jaoks ühte tööd vähem. Üks minu lastest saab võimaluse puhastada peeglid ja aknad, pudelis lahjendatud äädika segu. Mu 5-aastane armastab oma erksavärvilist puhastusharja niivõrd, et on nõus lahjendatud antibakteriaalse teepuuõli seebiga hõõruma vannitoa kaussi ja riiuleid. Jah, tulemus pole ehk niivõrd särav ja triibuvaba, aga teate küll, mida õppimise ja meistriks saamise kohta öeldakse.

Kui lapsed nende isetehtud puhastusvahenditega puhastavad, on täiesti OK, kui veidi vahendit pindadele jääb. Jäägid on kahjutud. Ei ole aure, mille pärast muretseda. Kui osa vahendist satub mu laste nahale või suhu, ei pea ma helistama Mürgistuskeskusesse (loomulikult ei soovita ma neist ühtegi otseselt juua).